top of page

Takk for at du meldte deg på!

Hold deg oppdatert med nye blogginnlegg!

Søk
  • Forfatterens bildeSherpa økonomi

Fra et bøttekott på Grimmerhaugen til totalleverandør av økonomitjenesterDet har gått sju år siden ålesunderen, Trude Tvedt, gjorde alvor av drømmen om å utvikle noe nytt i en bransje i stor endring.


Digitalisering og nye måter å jobbe på skapte store muligheter, og i dag har Sherpa Økonomi over 15 ansatte. De aller fleste i Ålesund.Stort fokus på digitale plattformer


Vi så muligheten som ligger i den nye teknologien og i de digitale plattformene tidlig. Den nysgjerrigheten har vi fortsatt, og vi er alltid på jakt etter de beste løsningene for kundene våre, forteller Trude. Spoler vi tiden tilbake til 2015 hadde Trude sagt opp jobben sin som økonomisjef. Hun var klar for å satse på en bransje som hun på det tidspunktet ikke visste så mye om. Med erfaring fra andre siden av bordet, som kunde, visste hun imidlertid at det var store muligheter for å gjøre noe nytt. Ved brukt av ny teknologi ville hun levere bedre tjenester til et næringsliv i endring.


Øystein Tvedt, og Sofie Skeide Sandvik var på samme tidspunkt ferdig utdannet Siviløkonomer fra NHH i Bergen. De ønsket å flytte tilbake til hjembyen og hadde troen på at konseptet til Trude ville fungere vel så bra her. På dette tidspunktet var det ikke like mange som hadde omfavnet den nye teknologien i Ålesund. – Jeg er glad for at vi så mulighetsrommet. Nyutdannet og klare for å redefinere regnskapsbransjen, flyttet vi til Ålesund og etablerte Sherpa Økonomi fra et bøttekott på Grimmerhaugen, forteller Sofie.

Det handler om mer enn teknologi


For å lykkes var de tre gründerne tidlig enige om at de var avhengige av en sterk kultur. Det skulle ikke være et tradisjonelt regnskapsbyrå slik man kjente regnskapsbyrå for sju år siden.


– Vi har en unik sammensetning av ansatte. Mangfold er utrolig viktig når man skal drive en bransje fremover. Vi har fokus på å hele tiden bygge et godt lag, med godt samarbeid og kunnskapsdeling. Ved å ansette folk som kan noe vi ikke kan, lærer vi stadig noe nytt og kan utvikle oss på flere områder, forklarer Trude.


Det er kun når folka spiller på lag med teknologien at ting funker optimalt mener hun.


En arbeidsplass for fremtiden


Sherpa Økonomi har som mål at alle ansatte skal kunne utvikle seg selv både som fagpersoner og som mennesker. Da er fleksibilitet og trivsel viktig.


– I Sherpa kan du egentlig jobbe fra hvor som helst. Fleksibilitet og hvordan man ser på en jobb er helt avgjørende for at de beste folka skal ha lyst til å jobbe sammen med oss, sier Sofie.


Vi er i tillegg opptatt av at hver enkelt er bevisste på å skape gode relasjoner til både kolleger, kunder og samarbeidspartnere. Da blir det en kjekkere hverdag på jobb. – Økonomen har en viktig posisjon i næringslivet og sitter på et grunnlag som bedriftene er helt avhengige av for å ta riktig beslutninger. Det er vi bevisste på. Med det i bakhodet skal vi fortsette å bygge kunnskap og kultur i mange år fremover, avslutter Sofie.

516 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page