top of page

Takk for at du meldte deg på!

Hold deg oppdatert med nye blogginnlegg!

Søk
  • Forfatterens bildeSherpa økonomi

Coronakrisen - oppdatering

Etter sjokkmeldingen om stenging av skoler og barnehager før helgen har tiltakene for å hindre spredningen av Covid-19 blitt ytterligere eskalert av norske myndigheter. Konsekvensene av alle tiltakene for samfunnet begynner å bli tydeligere, og de er skremmende. Effekten er en full stopp i aktiviteten og inntektene for veldig mange bedrifter. Særlig gjelder dette bedrifter i SMB markedet. Det er varslet ytterligere tiltak og i skrivende stund ligger det an til følgende endringer utover de vi skrev på fredag:


- 50 mrd. i obligasjonsfinansiering gjøres tilgjengelig med Folketrygden som administrativ enhet. Hensikten er å bedre finansiering for store virksomheten som benytter obligasjonsfinansiering


- 50 mrd. gjøres tilgjengelig i en låneramme/garantiordning for banker som gir lån til bedrifter som vil være lønnsomme også etter krisen. Hensikten her er hjelp med likviditeten til bedrifter som er lønnsomme under normale omstendigheter og kredittverdig hos bankene.


- Permittering ligger i skrivende stund an til at blir fullt ut dekket for de med lønn opp til 6G. Fra tidligere er det som vi skrev på fredag endret lønnsplikt for arbeidsgivere fra 15 til 2 dager.


Regjeringen har altså på to dager økt den økonomiske innsatsen med over 100 mrd., men situasjonen for mange bedrifter vil fortsatt være vanskelig. Innsatsen fra myndighetene kan bli tilpasset næringsliv og bransjer utover dette fremover også, men foreløpig er det ikke vedtatt en endelig pakke. Det er ventet å skje imorgen mandag 16.Mars. En stor usikkerhet er selvsagt hvor lenge dette vil vare, og det fins kun spådommer om dette foreløpig, men forslaget fra regjeringen er at virkemidlene skal vare frem til 31. oktober.


Har du spørsmål eller trenger bistand kan vi kontaktes på epost: post@sherpaokonomi.no


Vi kan bistå med rådgiving knyttet til likviditet og beslutningsprosesser i en vanskelig tid.


290 visninger0 kommentarer
bottom of page